Een moderne pergola laten plaatsen: een oase van rust

Pergola’s stralen rust uit. Ze halen die kracht uit hun minimalistische afwerking in aluminium en toveren je terras op die manier om in een oase van kalmte, gezelligheid en rust. Nee, hoor, niet alleen voor jou, maar ook voor je gasten. Nu alleen nog wat huisgemaakte hapjes en drankjes klaarzetten, misschien wat versieringen ophangen, en de gasten mogen stilletjes aan binnenstromen. Schol! Op je nieuwe pergola.

Wat is een (moderne) pergola?

Een pergola is eigenlijk gewoon een andere naam voor een terrasoverkapping, maar heeft wel een specifieke stijl: de poten zijn namelijk heel dun, waardoor de overkapping een bron van subtiele aanwezigheid vormt. Het ontwerp introduceert een oase van rust in je tuin, zodat jij gewoon lekker je ding kan doen.

Waarom opteren voor een pergola?

Voor liefhebbers van het buitenleven biedt het plaatsen van een pergola tal van uitzonderlijke voordelen die bijdragen aan een ultieme algehele ervaring. Pergola’s hebben een unieke manier om u en uw gasten volledig in het leven in de open lucht onder te dompelen. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om voor een pergola te kiezen:

 • Unieke esthetiek: Een pergola voegt een architectonisch element toe aan uw buitenruimte en versterkt de aantrekkingskracht van uw tuin.
 • Schaduw: De pergola biedt bescherming tegen de zon, waardoor er een schaduwrijke plek ontstaat om in de zomer te ontspannen.
 • Woonruimte uitbreiden: Met een pergola kunt u uw woon- en eetruimte gemakkelijk naar buiten uitbreiden en zo extra ruimte creëren.
 • Bloemen en planten: Pergola’s zijn ideaal voor het laten groeien van klimplanten en bloemen, wat bijdraagt aan het groene karakter van uw tuin.
 • Genieten het hele jaar: Hoewel ze fijn zijn in de zomer, zijn pergola’s ook geweldig om van te genieten in de lente en herfst, waar u kunt genieten van het tussenseizoen buitenleven.
 • Heerlijke geuren: Maak van uw pergola een geurige oase door geurende klimplanten zoals jasmijn, kamperfoelie of rozen te laten groeien.
 • Maaltijden in de buitenlucht: Als u een buitenkeuken of barbecue heeft, kunt u een pergola plaatsen om gezellige zitplaatsen te creëren waar gasten kunnen genieten van maaltijden buiten.
 • Privacy: Door het toevoegen van zijwanden, gordijnen of schermen aan uw pergola, kunt u een gevoel van privacy creëren in uw buitenruimte.
 • Eigendomswaarde verhogen: Het toevoegen van een pergola als vast onderdeel van uw woning kan de waarde van uw eigendom verhogen en aantrekkelijk zijn voor toekomstige kopers.

Een pergola is werkelijk een bijzondere toevoeging aan uw leefruimte in het buitenleven. Het biedt u tal van mogelijkheden om uw levensstijl te verbeteren en harmonie met de natuur te vinden. Door voor een pergola te kiezen, ervaart u een volledig nieuw niveau van natuurlijk genieten en buitenzijn.

Moderne pergola laten plaatsen

Bescherming tegen weer en wind

Buitenzitten is geweldig, maar alleen als de zon schijnt. Bij fel regenweer kan je eigenlijk niet veel meer doen dan het binnen gezellig maken en de mooie wereld vanop een afstand beleven: van de regen die bomen, plantjes en bloemen water geeft tot vogels die een schuilplaatsje zoeken. Maar heb je een pergola laten plaatsen? Dan is die droom tegenwoordige tijd en kan je gewoon lekker met je geliefde luieren, terwijl de regendruppels een romantische sfeer voor jullie scheppen. Misschien verschijnt er straks zelfs nog een regenboog… Dat zou mooi zijn, niet?

Op-maat-gemaakte pergola laten plaatsen

Pergola’s hebben tal van personalisatiemogelijkheden. Van maten tot kleuren, van details tot afwerkingen. Je kan bijvoorbeeld sfeerverlichting toevoegen voor dat extra vleugje romantiek tijdens nachtelijke avonden. Of misschien ga liever voor fixscreen-elementen, zodat je lekker gezellig uit de wind blijft. Toch liever iets anders? Dan zijn Loggia-schuifpanelen en verticale Linius-wanden jouw perfecte keuze.

TIP: Wil je nu al je eigen, persoonlijke, op maat gemaakte terrasoverkapping ontwerpen? Gebruik gerust de configuratie-tool van parter Renson en geniet weer van je buitenleven.

Kan ik bij Van Gompel Buitenleven mijn moderne pergola laten plaatsen?

Ja, absoluut. Van Gompel Buitenleven, Premium Ambassador van Renson, werkt met een introductiegesprek om al een eerste beeld te krijgen van wat jij als klant graag wenst. Na dat gesprek volgt een bezoek bij jou thuis, zodat alles tot in de puntjes vervolledigd kan worden, er vervolgens een offerte naar je toe kan komen en je binnenkort met volle teugen van je splinternieuwe en buitenzalige pergola kan genieten.

De voordelen van een moderne pergola laten plaatsen

Een moderne pergola laten plaatsen biedt verschillende voordelen voor uw buitenleven. Het belangrijkste voordeel is dat een pergola een oase van rust kan creëren in uw tuin, dankzij zijn minimalistisch ontwerp en aluminium afwerking. Hieronder hebben we een overzicht van de belangrijkste voordelen:

Voordelen van een moderne pergola:

 • Minimalistisch ontwerp: Een moderne pergola heeft dunne poten en een subtiele aanwezigheid, wat zorgt voor een rustgevend effect in uw tuin.
 • Oase van rust: Het stijlvolle ontwerp zorgt voor een kalme en gezellige sfeer, ideaal voor ontspanning en onthaasting.
 • Buiten genieten: Pergola’s laten u en uw gasten genieten van het buitenleven, ongeacht het weer.
 • Weerbestendig: Met een pergola kunt u ook bij regen buiten zitten en genieten van de romantische sfeer die regendruppels creëren.
 • Personalisatie: Pergola’s bieden tal van personalisatiemogelijkheden, zoals maten, kleuren, details en afwerkingen.

Voordelen van een pergola laten plaatsen door Van Gompel Buitenleven:

 • Renson Premium Ambassador: Van Gompel Buitenleven werkt samen met Renson, een vertrouwde leverancier, om u de best mogelijke kwaliteit te garanderen.
 • Introductiegesprek en thuisbezoek: Het proces begint met een introductiegesprek om uw wensen in kaart te brengen, gevolgd door een bezoek bij u thuis om alles tot in de puntjes te vervolledigen.
 • Offerte op maat: Na het gesprek en bezoek ontvangt u een offerte die op uw wensen en behoeften is afgestemd.
 • Snelle realisatie: Eens u akkoord gaat met de offerte, kan Van Gompel Buitenleven de pergola binnenkort plaatsen zodat u snel kunt genieten van uw stijlvolle en comfortabele buitenruimte.