Offerte Renson carport aanvragen

Interesse in een Renson carport, maar heb je graag eerst wat meer informatie vooraleer je je offerte aanvraagt? Geen enkel probleem. Hieronder lees je een paar handige tips & tricks, zodat je auto weer met een gerust gevoel thuiskomt, ook bij hevige regen, sneeuw en wind.

Voor- en nadelen van een Renson carport

Voordelen

+ Renson-kwaliteit

Renson heeft zich doorheen de jaren écht wel bewezen als speler in de wereld van terrasoverkappingen, carports en andere gevel- en tuinelementen. Het bedrijf begon haar verhaal in 1909 en is zich sindsdien blijven inzetten voor het “creëren van gezonde omgevingen” (creating healthy spaces), zoals de slagzin zelf zegt. Kiezen voor Renson is kiezen voor stijl, voor minimalisme, voor jezelf.

+ Extra bescherming voor je wagen

Doorheen de jaren verliest de lak van je wagen aan kracht, waardoor die gevoelig wordt voor aanvallen van buitenaf, zoals hevige hagel of rondvliegende takjes tijdens een storm. Een Renson carport lost beide problemen echter gemakkelijk op, zodat je auto weer volledig beschermd blijft. Daarnaast is het afdakaspect van de carport ook gemakkelijk wanneer jij of je gasten bij regenweer in- en uitstappen.

+ Afwerkingsmogelijkheden

Je kan je pergola inrichten met stijlvolle zij-elementen (glas, gordijnen,…) en opties (regen-, zon- en windsensor), zodat niet alleen jij, maar ook je kinderen en kleinkinderen er nog lang van kunnen genieten. Kortom: afwerkingen die heel je leven lang meegaan, en zelfs langer.

Offerte Renson carport
Offerte Renson carport

Nadelen

- Droog, maar niet altijd warm

Een carport van Renson is dus een duurzame keuze, maar het feit is wel dat je voor je geld geen garage krijgt. Een garage is trouwens ook altijd een pak prijziger. Heeft je wagen dus niet alleen bescherming tegen regen en sneeuw nodig, maar ook tegen wind, zodat je op elk moment van de dag in een warme auto stapt, dan is een carport niet de allerbeste keuze voor jou.

- Meldingsplicht (in plaats van vergunningsplicht) voor je Renson carport

In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer de totale oppervlakte van alle bijgebouwen minder dan 40 m² bedraagt, wordt de vergunningsplicht vervangen door meldingsplicht. Maar zelfs dan lees je alle regeltjes het beste even na, want er zitten namelijk wal wat addertjes onder het gras

TIP: Geen zorgen, daar helpt Omgevingsloket Vlaanderen je heel goed bij.

Waarom Van Gompel en Renson?

Van Gompel Buitenleven en Renson zijn twee bedrijven met een prachtige geschiedenis, die de handen in elkaar hebben geslagen om samen een uniform kwaliteitstuin- en gevelproduct te realiseren. De twee hebben op hun afzonderlijk jarenlange ervaring gerust bij het starten van de samenwerking. Het resultaat? Van Gompel Buitenleven mag zich officieel Premium Ambassador noemen, Renson kan dan weer rekenen op een professionele partner die dezelfde waarden en ideeën deelt.