Wat is de prijs van een terrasoverkapping?

Wil je je terras laten overkappen, maar heb je geen idee van de prijs van een terrasoverkapping of moderne pergola? Lees gerust verder en ontdek niet alleen duidelijke richtprijzen, maar ook enkele voor- en nadelen van een terrasoverkapping. Ben je klaar voor je buitenleven, beste natuurliefheb(ber/-ster)?

1.000 – 2.000 euro

Denk je je slag te slaan met een goedkope terrasoverkapping? Nee, nee, nee. Please think again. Voor zo’n prijs heb je vandaag misschien wel heel veel genot, maar zeker geen jaren. Als je alle transport- en (de)montagekosten er dan ook nog eens bij optelt, zit je helaas aan een weinig positieve verschijning. Daarnaast krijg je voor dat bedrag geen terrasoverkapping-op-maat van Renson, maar een massaproduct. En ja, dat kan zeker leuk zijn, maar soms wilt het hart iets meer, iets unieks, iets eigen. En dan betaal je ook iets meer. More is more.

15.000 – … euro

Een goede – héél goede – terrasoverkapping-op-maat start vanaf 15.000 euro. Voor dat geld heb je de absolute basis, exclusief opties. Wil je graag iets meer? Dan geraak je met een ‘full-option’ terrasoverkapping gemakkelijk aan 30.000 euro. Nu is het wel van essentieel belang dat je weet dat zo’n bedrag je ook echt een zalig en duurzaam luxe-tuinleventje bezorgt. Je hebt dan dan bijvoorbeeld een hele terrasconstructie met LED-verlichting, wanden, kantelbaar lamellen dak, fixscreens, glas,… Een andere optie is een openschuifbare terrasoverkapping. Kortom: alles wat jouw natuurlijke ziel begeert.

Je gratis offerte (inclusief de prijs van je terrasoverkapping)

Geloof het of niet, maar je krijgt niet altijd meteen een prijs voor je maatwerk. Er zijn namelijk bedrijven die eerst aan de slag willen met het voorontwerp (vaak niet gratis) en die uren daarna mee doorfactureren naar de klant, ook al heeft er geen aankoop plaatsgevonden. Zo zal je ervaring bij Van Gompel Buitenleven er niet uitzien. Ons bedrijf gelooft namelijk in de kracht van…

“Goede afspraken maken goede vrienden”

Met goede afspraken maak je goede vrienden, vaak voor het leven. Daarom vind je hieronder een gestructureerd vierstappenplan om je weg naar je luxe-terrasoverkapping zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ontzorgen in stijl, heet dat.

  • STAP 1 – Visualiseer thuis je eigen terrasoverkapping en neem al je dromen mee naar de showroom. Dat kan zowel op papier (magazines, dagbladen, foto’s, flyers,…) als digitaal (Pinterest, video’s, foto’s, architectendesign,…).
  • STAP2 – Wandel, al grasduinend, de PVG Buitenleven-showroom (Donk 3, 2400 Mol) binnen en geniet van een heerlijk kopje koffie en een op-maat-gemaakt ideeëngesprek.
  • STAP 3 – Je ontvangt een offerte met de prijs van je terrasoverkapping. Ga je daarmee akkoord? Dan komt het PVG Buitenleven-team eerst langs om alles op te meten en te inspecteren. Wil je graag nog last-minuteaanpassingen? PVG regelt gewoon een nieuwe offerte voor jou, zodat je dromen alsnog kunnen blijven zweven.
  • STAP 4 – De leukste stap: voluit en stressloos genieten van je herbronnen tuingevoel. Zalig, toch?
prijs terrasoverkapping

Wat zijn de voor- en nadelen van een Renson-terrasoverkapping?

Voordeel I: – Goede wering tegen de zon

Een goede terrasoverkapping beschermt jou, je gezin én je gasten elke dag van schadelijke UV-stralen. Ook je tuinmeubelen genieten van die filter, waardoor verkleuring veel minder snel optreedt.

Een zonnescherm is eventueel wel een oké alternatief, maar in tegenstelling tot een terrasoverkapping, neemt een zonnescherm veel meer ruimte in de tuin in en blokkeert het ook een deel van het uitzicht. Dat is altijd jammer.

Voordeel II – Privacy en weersbestendigheid

Een goede terrasoverkapping houdt zowel nieuswgierige gluurdertjes als het slechte weer buiten. Zeg dus vaarwel tegen onbekende buren die in je tuin kijken, tegen regenweer met sneeuw en wind, tegen alle stormsoorten die je loungeset beschadigen.

Nadeel I – Onderhoud, design en prijs terrasoverkapping

De prijs van een terrasoverkapping ligt sowieso best hoog (wel goedkoper dan een garage), omdat er heel veel maatwerk (inclusief goede fundering) moet gebeuren. Het voordeel is dat je daar wel iets voor terugkrijgt, namelijk: een supergemakkelijk te onderhouden terrasoverkapping in een sterk en minimalistisch ontwerp, waar je nog járen plezier aan zal beleven. Bovendien is je terras laten overkappen zo gebeurd.

Waarom uw terras laten overkappen door Van Gompel Buitenleven?

Omdat Van Gompel Buitenleven (vroeger Pascal van Gompel) alles heeft wat je nodig hebt om voluit te genieten van je buitenleven. En dat verdien je. Echt waar. Je werkt hard, je probeert elke dag goed te doen, en wanneer je thuiskomt… Wel, dan verdien je je natuurlijk tuingenot. Ben je klaar om te herbronnen, zomer én winter?

Waarom uw terras laten overkappen door Van Gompel Buitenleven?

Het bepalen van de prijs van een terrasoverkapping of het overkappen van uw terras hangt af van verschillende factoren. Hieronder staan een aantal aspecten die van invloed kunnen zijn:

  • Materiaal: Terrasoverkappingen van Van Gompel Buitenleven zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Duurzame en sterke materialen zoals aluminium worden vaak gebruikt vanwege hun uitstekende weerstand tegen roest en corrosie. Het soort materiaal dat wordt gekozen, kan de uiteindelijke prijs beïnvloeden.
  • Ontwerp: De configuratie en het ontwerp van een terrasoverkapping kunnen sterk variëren. Hierbij kunt u denken aan zaken als de grootte, vorm, en eventuele extra functies zoals LED-verlichting, wanden, een kantelbaar lamellendak, fixscreens, glas, enz. Uitgebreidere ontwerpen die meer functies of een meer complexe constructie vereisen, zullen meestal kostenverhogend werken.
  • Maatwerk: In tegenstelling tot standaard, massaproductie terrasoverkappingen, biedt Van Gompel Buitenleven maatwerk oplossingen. Dit betekent dat elke terrasoverkapping uniek en specifiek ontworpen kan worden om aan uw specifieke behoeften en wensen te voldoen. Maatwerk geeft u meer flexibiliteit en keuzevrijheid, maar dit kan ook de prijs verhogen aangezien het meer planning, ontwerp en constructiewerk vereist.
  • Plaatsing en installatie: De prijs van uw terrasoverkapping kan ook worden beïnvloed door de kosten van de installatie. Dit omvat de arbeidstijd, de benodigde apparatuur en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn om uw terras voor te bereiden voor de installatie.Regelgeving: Alle bouwwerken moeten voldoen aan de lokale bouwvoorschriften en -voorschriften. Soms kunnen er extra kosten zijn in verband met de naleving van deze voorschriften, zoals het indienen van plannen of het aanvragen van vergunningen.

Het is belangrijk op te merken dat Van Gompel Buitenleven zich richt op het leveren van waarde en transparantie. We streven ernaar de kosten van onze terrasoverkappingen concurrerend te houden, zonder te bezuinigen op de kwaliteit of duurzaamheid van de producten. We bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met uw unieke behoeften en budget, en ons team staat altijd klaar om u te helpen bij het navigeren door de verschillende opties en beslissingen om de beste oplossing voor uw ruimte te vinden.