Terrasoverkapping in Turnhout, Kasterlee, Mol of Geel?

Haaaa, het zonnetje is terug in het land. En je weet wat dat betekent: je zonnebril en linnen hemd mogen weer de kast uit. Nu nog een lente-ijskoud aperitiefje en het zondagse tuinleven is per-fect. Maar lauwe drankjes in de hete zon, dat werkt niet zo goed. Dus hou je verfrissingen lekker koel voor je gasten met een terrasoverkapping-op maat. Bij Van Gompel Buitenleven vind je alles over een terrasoverkapping in Turnhout, Geel, Kasterlee en Mol. Lekker dicht bij huis, toch?

Hoeveel kost mijn toekomstige terrasoverkapping in Turnhout (en omstreken)

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een terrasoverkapping (van goede kwaliteit – dat is een heel belangrijk aspect) is een stevige, maar slimme langetermijn-investering. En hoewel je ook mogelijkheden hebt die rond 1.000 en 2.000 euro zitten, zal je daar nooit jaren van kunnen genieten. Wil je dat toch wel? Dan reken je het beste op 15.000 euro voor een basismodel en 35.000 euro voor de luxeversies.

Het grote voordeel aan een investering die je hele leven lang meegaat, want uiteindelijk koop je maar een keer een terrasoverkapping (áls het een goede is), is de jaarlijkse besparing die je er elke maand uit haalt. Het onderhoud zal bijvoorbeeld een pak gemakkelijker zijn, de overkapping zal tegen alle stootjes weer en wind kunnen en je tuin zal op haar beurt genieten van een artistieke luxue-boost. Want écht kwaliteit heeft ook échte uitstraling.

Voor- en nadelen van een terrasoverkapping

Voordelen

+ Genieten van je buitenleven, winter én zomer

Een terrasoverkapping (of moderne pergola) in Turnhout, Geel, Kasterlee en Mol is de pérfecte oplossing voor mensen die graag buiten vertroeven, en dus echt een groen hart hebben. Het biedt mogelijkheden aan persoonlijke buitenactiviteiten zonder onhandige compromissen te sluiten op vlak van het weer. Een boek lezen terwijl het rondom jou regent, genieten van een beetje schaduw op een fel-zomerse dag of gewoon wat extra opbergruimte met lounge. Wat je wens ook is, het kan allemaal.

TIP: Hoe extremer de weersomstandigheden, hoe steviger je terrasoverkappingselementen moeten zijn. Het dak hoort bijvoorbeeld sneeuw te kunnen dragen, de palen zouden het moeten halen van weer én wind, en het zonlicht moet op een correcte manier gefilterd worden, zodat schadelijke UV-stralen geen kans meer krijgen.

+ Vrijstaand of aangebouwd

Kies je voor een terrasoverkapping die een wordt met je huis? Dan wordt ook de stijl voorgezet, zodat je pergola en je eigen stekje samen een mooie, architecturale unie kunnen vormen. Ook voor vrijstaande terrasoverkappingen is dit mogelijk. Het hangt gewoon af van je eigen keuze, je eigen stijl, je eigen tuin. It’s just that easy.

+ Een meerwaarde voor je huis

Een terrasoverkapping is een heel goede investering voor je woning. Het verhoogt niet alleen de waarde van je huis, maar geeft het ook iets unieks, iets dat je bij de verkoop als mooie usp (unique selling proposition) kan gebruiken.

Terrasoverkapping Turnhout, Kasterlee, Mol, Geel
Terrasoverkapping Turnhout, Kasterlee, Mol, Geel

Nadelen

- Lokaal plaatsverlies

De keuze voor de plaatsing van een terrasoverkapping in Turnhout (en omstreken) wordt meestal gemotiveerd door de wens om warm (of net koel) en droog van een tuin te kunnen genieten. De constructie kan, indien niet goed ontworpen, de magie van je buitenplaatsje-in-’t-groen dus echt wegnemen.

TIP: Maak een Pinterest-bord aan met genoeg foto’s, zodat je een perfect beeld hebt van wat je nu precies wilt bereiken met je nieuwe terrasoverkapping-op-maat. Of kom anders gewoon een keertje langs in de Van Gompel Buitenleven-showroom in Mol.

- Duur of niet duur?

De relatief hoge prijs van een terrasoverkapping in Turnhout, Geel, Kasterlee en Mol vormt een van de beslissende factoren bij de aankoop ervan, ook al ligt die een pák lager dan bij een veranda. Een ander belangrijk punt is het feit dat de personalisatie van je terrasoverkapping ook een grote impact heeft op de prijs. Ga je bijvoorbeeld voor een full-optionmodel van Renson, met verwarming, een speciaal dak en luxe-zijwanden, dan zal het eindbedrag uiteraard hoger liggen dan wanneer je voor een basispergola zou opteren. Het hangt dus volledig af van je eigen keuze en budgetaire kracht.

Vergeet-mij-nietje voor je terrasoverkapping Turnhout en omstreken

Nee, nee, we hebben het hier niet over het vrolijk voorjaarsplantje dat ook wel onder de officiële naam ‘myosotis sylvatica’ door het leven gaat, maar wel over de vaak vergeten tip voor je toekomstige terrasoverkapping in Turnhout.

TIP: Je hebt geen vergunning nodig voor het (laten) plaatsen van een pergola of terrasoverkapping, zolang de oppervlakte binnen 40 m² blijft? Informeer je dus goed op voorhand, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Waarom Van Gompel voor je terrasoverkapping regio Turnhout?

Van Gompel Buitenleven, een creatie van Tuinmeester Pascal Van Gompel, die zelf jaren ervaring in de sector heeft, is een officiële partner van Renson. Door die samenwerking kan u met een gerust hart weer van uw buitenleven genieten, zomer én winter. Renson biedt namelijk al sinds 1909 kwaliatieve tuinelementen aan en niet iedereen komt zomaar in het lijstje van Premium Ambassadors. U bent hier dus écht wel aan het goede adres.